Crnogorski primorski raj: Vodič za najbolje plaže

Crnogorski primorski raj: Vodič za najbolje plaže

Od ušuškanih šljunkovitih oaza do pješčanih idila

Crna Gora je zemlja koja je blagoslovena prekrasnom obalom i zadivljujućim plažama. Od živahnih urbanih plaža do mirnih skrivenih uvala, zemlja ima ponešto za svakoga. Bilo da ste porodica sa decom, par koji traži romantičan odmor ili solo putnik u potrazi za avanturom, crnogorske plaže će sigurno zadovoljiti vaše potrebe.

Plaža Kamenovo

Među najboljim plažama u Crnoj Gori je plaža Kamenovo. Nalazi se u gradu Budvi i savršen je za one koji traže živo i aktivno okruženje. Bar & Restaurant Kamenovo nudi osvežavajuće koktele i ukusna jela, a gosti mogu da uživaju u sportovima na vodi kao što je skijanje na vodi.

Plaža Mogren

Plaža Mogren, takođe u Budvi, predstavlja miran odmor iako je samo nekoliko minuta udaljena od užurbanog grada. Ima dvIJe manje plaže povezane tunelom nalik pećini, sa stenovitim izdancima koji okružuju područje, dajući mu jedinstven i zapanjujući izgled.

Plaža Dobreč

Za izvanredno iskustvo na plaži, idite na plažu Dobreč, do koje se može doći samo brodom. Ovaj skriveni dragulj nalazi se na poluostrvu Luštica u Herceg Novom i ima kristalno čisto more, kvalitetan restoran i mirno okruženje u kojem se možete opustiti u ležaljci među hladnim drvećem.

Slovenska plaža

SmJeštena u srcu Budve, Slovenska plaža je duga pJeščana plaža koja je popularna među turistima i lokalnim stanovništvom. Plaža nudi razne sportove na vodi, restorane i kafiće, a atmosfera je živahna tokom dana i noći.

Plavi Horizonti

Plavi horizonti, koji se nalaze na poluostrvu Luštica, skriveni su dragulj sa kristalno čistim morem i zadivljujućim okruženjem. Plaža je odlična za kupanje, ronjenje i sunčanje, a ima nekoliko restorana i kafića koji nude svežu morsku hranu i lokalne specijalitete.

Plaža Sveti Stefan

Sveti Stefan je živopisno ostrvo sa zadivljujućom plažom i šarmantnim starim gradom koji je uskom prevlakom povezan sa kopnom. Plaža je savršena za kupanje i sunčanje, a grad ima nekoliko kafića i restorana koji služe ukusnu crnogorsku kuhinju. Međutim, imajte na umu da plaža može biti prilično gužva tokom špice sezone.



Sve ove plaže se najbolje vide i dožive sa jahte smJeštene u azurnim vodama Jadranskog mora.

Latest News & Blog

Gastronomy Experience Travel tips News