Najbolje aktivnosti u Crnoj Gori

Tražite uzbudljive aktivnosti koje se mogu obavljati tokom cele godine? Sve vas to čeka u Crnoj Gori. Bilo da ste ovisnik o adrenalinu ili samo neko traži zabavu, postoji mnogo aktivnosti koje možete izabrati. Evo samo nekoliko neverovatnih avantura koje Crna Gora može da ponudi:

Obiđite Bokokotorski zaliv brodom

Obilasci čamcem u Bokokotorskom zalivu: Bokokotorski zaliv je jedno od najljepših mesta u Crnoj Gori, a ture brodom su odličan način da ga istražite. Iz šarmantnog grada Kotora, možete posjetiti ostrva Gospe od Škrpjela i Svetog Đorđa, i istražiti rustikalna sela koja se nižu uz zaliv. Neke ture uključuju čak i posetu Plavoj pećini, do koje se može doći samo čamcem.

Osjećajte se kao da letite - Letite paraglajdingom

Sa svojim zadivljujućim pogledom na Jadransko more i njegove visoke planine, Crna Gora je savršeno mjesto za paraglajding. Postoje tandem letovi dostupni za početnike, kao i izazovnije opcije za iskusne paraglajdere. Neka od najboljih mesta za paraglajding su Vrmac iznad Kotora i Dizdarica u Herceg Novom.

Iskustvo koje ćete pamtiti cijelog života - rafting

Ako ste u potrazi za avanturom na vodi, rafting na Tari je obavezan. Rijeka ima najdublji kanjon u Evropi i nudi niz tura za avanturiste svih uzrasta i nivoa vještina. Takođe možete uživati u atmosferskoj večeri na obali rijeke.

Planinarenje

Dinarske planine Crne Gore nude obilje mogućnosti za planinarenje, sa vrhovima koji gledaju na Jadransko more i kanjone, rijeke i bujne šume. Durmitor je popularna destinacija, sa 48 vrhova različitih visina i izazova. Najveći izazov predstavljaju planine Prokletije, sa 20 vrhova visokih preko 2.500 metara.

Bungee Jumping - uzbudljiva avantura

Za adrenalin probajte bungee jumping u Bungee klubu Budva. Skokovi se izvode sa dizalice visoke 40 metara, a klub koristi samo najnoviju opremu i profesionalne instruktore. Oni čak nude i duple skokove za dodatno uzbuđenje!

Planinski biciklizam

Planine Crne Gore takođe nude odlične mogućnosti za brdski biciklizam. Durmitor ima uzbudljive staze koje prolaze kroz borove šume, glacijalna jezera i kanjone. Spust od 86 km kroz kanjon Sušice posebno oduzima dah. Nacionalni park Biogradska gora je još jedno odlično mesto za biciklizam, sa zadivljujućim pogledom na Biogradsko jezero.

Umorni ste od sunčanja - skijajte na vodi

Plaža Bečići je jedno od najboljih mesta za skijanje na vodi u Crnoj Gori. Oni nude bezbedna, fleksibilna i uzbudljiva iskustva za sve uzraste i nivoe veština. Dobra muzika i osvežavajući kokteli su takođe deo zabave.

Želite da vidite šta je ispod mora - idite na ronjenje

Crnogorsko primorje je odlična lokacija za podvodno istraživanje i razgledanje, sa obiljem morskog života i zanimljivih hidro-lokacija. Neka od najboljih mesta za ronjenje su zaliv Risan, rt Rosa i Stari Ulcinj.

Zato nemojte čekati ljeto da biste se zabavili u Crnoj Gori - ima toliko stvari tokom cijele godine!



Latest News & Blog

Gastronomy Experience Travel tips News