Lista ideja za vaše sledeće putovanje u Crnu Goru

Lista ideja za vaše sledeće putovanje u Crnu Goru

Crna Gora: Savršena destinacija za vaš sledeći porodični odmor

Crna Gora je zadivljujuća zemlja na Balkanu koja ima šta da ponudi svima, a posebno porodicama koje traže uzbudljiv i nezaboravan odmor. Sa svojim prekrasnim plažama, veličanstvenim planinama, bogatom kulturom, fenomenalnom hranom i luksuznim vilama, Crna Gora je idealna destinacija koja će vas i vašu porodicu ostaviti bez daha. Evo samo nekoliko najatraktivnijih lokacija u Crnoj Gori:

Sveti Stefan

Sveti Stefan je luksuzno utvrđeno ostrvo na obali Budve koje privlači poznate ličnosti i nudi najbolje kada su u pitanju luksuzne vile. Pored očaravajućih pogleda, gosti u okolini mogu da uživaju na jedinstvenoj plaži od ružičastog šljunka.

Stari grad Budva

Stari grad je star preko 2.500 godina i krasi malu oblast zaliva koja se može pohvaliti brojnim hotelima i luksuznim vilama. To je muzej koji živi i diše u srcu crnogorskog turizma u kojem možete učiti o lokalnoj istoriji.

Skadarsko jezero

Skadarsko jezero je jedan od 5 nacionalnih parkova u Crnoj Gori i nudi turistima netaknutu prirodu, antička sela, srednjovjekovna utvrđenja i poseban kulinarski doživljaj.

Durmitor

Durmitor je pod zaštitom UNESCO-a i planinski dragulj Crne Gore. Predstavlja veliki izazov za planinare i najpoznatije je po 18 glacijalnih jezera pod nazivom Gorske oči.

Biogradska Gora

Biogradska gora je Nacionalni park sa šest jezera, među kojima je i Biogradsko jezero koje je najčarobnije. To je jedna od jedine tri prašume u Evropi i nudi aktivnosti kao što su brdski biciklizam, panoramske ture, vožnja kajakom, planinarenje i eko-kantuni.

Stari grad Kotor

Stari grad Kotor pod zaštitom UNESCO-a predstavlja centar crnogorske kulturne baštine i najposjećeniju lokaciju u cijeloj zemlji. Rustični grad Kotor, okružen venecijanskim utvrđenjima, nudi iznajmljivanje vila koje su sačuvale taj autentični srednjovjekovni izgled.

Plava Pećina

Plava pećina, na Luštici, dostupna je samo čamcem i nudi jedinstveno iskustvo gde možete plivati u azurnim vodama.

Gospa od Škrpjela

Prema legendi, ovo vještačko ostrvo je napravljeno u 15. veku. Poseta Bokokotorskom zalivu mora da uključuje izlet brodom do zadivljujuće Gospe od Škrpjela.

Planina Lovćen

Lovćen predstavlja simbol Crne Gore, a Mauzolej ponosno stoji na vrhu Lovćena i čuva posmrtne ostatke najvećeg crnogorskog vođe i pjesnika Petra II Petrovića Njegoša.

Duklja

Ruševine Duklje, udaljene samo 3 km od glavnog grada Podgorice, predstavljaju najznačajnije ostatke Rimskog carstva u Crnoj Gori.

Portonovi u Herceg Novom

Portonovi je luksuzno selo na obali mora koje kombinuje srednjovekovnu Veneciju i rustikalni crnogorski stil koji utiče na arhitekturu. Prepustite se marini svetske klase, hotelu One & Only i mnogim drugim vrhunskim vilama za iznajmljivanje.

Crna Gora je izvanredna destinacija za vaš sledeći porodični odmor. Zemlja je puna avanture, istorije, kulture i prirodnih ljepota i pružiće vama i vašoj porodici nezaboravne uspomene.

Latest News & Blog

Gastronomy Experience Travel tips News