Vodič za gurmane kroz Crnu Goru

Vodič za gurmane kroz Crnu Goru

Hrani se kao mještani u Crnoj Gori

Crnogorska kuhinja je odraz njene istorije, kulture i prirodnog okruženja. Uz uticaje susjednih zemalja i Sredozemnog mora, crnogorska hrana je bogata ukusima i mirisima. Bilo da ste ljubitelj mesa ili morskih plodova, crnogorski tradicionalni restorani nude niz jela koja će zadovoljiti vaše želje.

Ćatovića Mlini

Ćatovića Mlini, koji se nalaze u šarmantnom selu Morinj, nezaobilazna su posjeta ljubiteljima morskih plodova. Restoran, smješten u nekadašnjem mlinu i porodičnoj kući, služi nevjerovatna jela od morskih plodova kuvana u domaćem maslinovom ulju. Živopisno okruženje i zvuk mlinova koji se još uvijek okreću stvaraju jedinstveno i nezaboravno iskustvo u restoranu.

Vidikovac

Ako želite da uživate u zadivljujućim pogledima na Bokokotorski zaliv dok se prepuštate ukusnim tradicionalnim jelima, restoran Vidikovac je pravo mesto. Obimni meni restorana uključuje i morske plodove i jela od mesa, uz vrhunsko vino. Sa terase se pruža prekrasan pogled koji će vaš obrok učiniti još ugodnijim.

Pod Volat

Za ljubitelje mesa, Pod Volat je obavezno probati. Rustikalna atmosfera restorana upotpunjuje tradicionalna jela od mesa, kao što su jela sa roštilja i gulaš, koji su specijaliteti kuće. Porcije su izdašne i pristupačne, što ga čini odličnom opcijom za zadovoljavajući obrok.

Stari Mlini

Stari Mlini, smješteni u blizini živopisnih mostova i okruženi zadivljujućim pejzažom, nude sveža i domaća jela od morskih plodova. Restoran stavlja akcenat na korišćenje samo najsvežijih sastojaka, zbog čega jela od morskih plodova morate probati. Dolazak u restoran brodom doprinosi ukupnom iskustvu.

Galion

Galion, koji se nalazi u Kotoru, nudi luksuzno gastronomsko iskustvo sa svežim morskim plodovima i romantičnom atmosferom. Restoran je poznat po jelovniku inspirisanom Mediteranom i bogatoj vinskoj karti. Zadivljujući pogled na zaliv i stari grad Kotor čine ga odličnim izborom za posebnu priliku.

Konoba Feral

Konoba Feral u Herceg Novom je prijatan mediteranski primorski restoran koji kombinuje tradicionalne recepte sa svežim namirnicama. Riblja jela, supe, paste i rižoti su veoma preporučljivi, a crni rižoto je vrhunac menija. Atmosfera i ljubazno osoblje garantuju nezaboravno iskustvo u restoranu.

Konoba Stari Grad u Budvi

Konoba Stari Grad u Budvi poznata je po jedinstvenim ribljim jelima i drugim mediteranskim receptima. Hobotnicu kuvanu satima u paradajz sosu obavezno je probati, a njeguška pršuta i sir domaći su specijaliteti koji se mogu naručiti u restoranu. Živa muzika i posebna atmosfera očekuju goste u Konobi Stari Grad.

Crna Gora je raj za gurmane sa svojim bogatim kulinarskim nasleđem, raznolikom kuhinjom i svežim lokalnim namirnicama.

Latest News & Blog

Gastronomy Experience Travel tips News